parohia nicolae balcescu voluntari 1

parohia nicolae balcescu voluntari 2

Cu binecuvântarea Preabunului DUMNEZEU, cu rugăciunile Preasfintei Născătoare de DUMNEZEU, ale Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și ale tuturor sfinților Parohia Nicolae Bălcescu - Negropontes a reușit, în acest an, să dea o nouă înfățișare sfintei biserici parohiale.

parohia nicolae balcescu voluntari 3
 
 
 
PREOT PAROH - RADULESCU GHEORGHE
Email:
Telefon: 0721.37.40.57  SAU  0745.02.75.72
 
 
CONSILIUL PAROHIAL:
Preot Radulescu Gheorghe
Preot Ionica Ion
 
Adresa: Voluntari.

 

 
ISTORIC:

Parohia ortodoxa „Nicolae Balcescu” din localitatea Voluntari este prima parohie care a desavarsit aceasta localitate; evolutia si istoria ei sunt astfel strans legate de dezvoltarea urbana a Voluntariului astazi devenit oras.

Sfantul Lacas a fost initial o casa donata Bisericii Ortodoxe Romane in anul 1946 de catre fratii Corneliu si Octavian Botta si sotia lui Corneliu, Ruxandra.

Lacasul a fost sfintit la data de 17 noiembrie 1946, fiind inzestrat cu toate cele necesare. Foarte multa vreme lacasul a functionat in forma in care a fost donat: o cladire rectangulara cu foarte putine elemente arhitectonice caracteristice unei Biserici. Abia in 1969 au fost intreprinse o serie de lucrari de consolidare si extindere dupa planurile arhitectului Paraschivescu Ion, biserica ajungand astfel la forma actuala. Doi ani mai tarziu, Gheorghe Raducanu finaliza pictura interioara a bisericii, intetinuta si restaurata de mai multe ori de-a lungul timpului.

In fiecare saptamana, mai putin in zilele de peste an in care astfel de evenimente nu pot avea loc, lacasul nostru este gazda unor momente importante in viata enoriasilor parohiei "Nicolae Balcescu" cum sunt cununiile sau botezurile.

Slujbele din Sfanta zi de Duminica aduna numerosi credinciosi, multi dintre acestia fiind copii si tineri, veniti alaturi de parintii lor sa se spovedeasca si sa se impartaseasca, dornici sa participe activ la oficierea slijbelor, sa invete raduiala slujbei, normele si obiceiurile vietii crestine.

Aferent lacasului se afla un cimitir cu o suprafata totala de peste 1 ha; acesta a cunoscut o extindere treptata si mai multe lucrari de renovare si imbunatatire a imaginii, de asigurare a ordinii si curateniei. Actualmente bazilica este in constructie.

icoana

SUSTINE CONSTRUIREA CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI!

banner catedrala a

DSC02813

logo colportajpresa patriarhiaradiotv