parohia nicolae balcescu voluntari 1

parohia nicolae balcescu voluntari 2

Împărtășirea copiilor

 

Parohia Nicolae Bălcescu acordă o grijă deosebită împărtășirii copiilor cu Sfântul Trup și Cinstitul Sânge ale Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos. 

Cu cât copilul creşte mai aproape de Biserică, este adus frecvent pentru a primi Sfânta Împărtăşanie, cu atât mai mult relaţia sa cu Dumnezeu are şanse serioase de reuşită. Unii prunci, fiind introduși mai târziu în atmosfera liturgică, manifestă teamă, uneori frică şi chiar repulsie faţă de Biserică. Pe de altă parte, odată cu înaintarea pruncului în vârstă, primirea Împărtăşaniei trebuie să devină un act deosebit, special, în viaţa acestuia.

Pentru a-l motiva pe copil şi a nu minimaliza înţelesul Împărtăşaniei, ca fiind ceva numai pentru copii, părinţii şi naşii sunt datori să se pregătească ei înşişi pentru primirea acestei Taine, pentru a le demonstra micuţilor că, într-adevăr, acest act prezintă o importanţă deosebită pentru întreaga familie. De aceea, considerăm firesc ca de fiecare dată, sau cel puţin în mod regulat, atunci când copiii sunt aduşi la împărtăşit, părinţii şi naşii pruncilor să primească şi ei această Sfântă Taină, devenind modele concrete pentru noii „atleţi ai lui Hristos”.

 

 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

icoana

SUSTINE CONSTRUIREA CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI!

banner catedrala a

DSC02813

logo colportajpresa patriarhiaradiotv