parohia nicolae balcescu voluntari 1

parohia nicolae balcescu voluntari 2

   2016   

 

“Bunicii ne cuprind micuțele mâini doar o vreme, dar inimile pentru o veșnicie.”

Anonim
 
    „Dacă, pentru trup, timpul, în curgerea sa, aduce îmbătrânirea, sufletul credincios şi bun poate cunoaşte o îmbogăţire în blândeţe şi înţelepciune. Tinereţea sau bătrâneţea nu sunt doar etape de viaţă, ci şi stări de spirit, care pot arăta forţa spiritului asupra materiei şi a speranţei asupra descurajării. Cultivând şi apărând demnitatea persoanelor vârstnice, Biserica a manifestat permanent respect, grijă şi preocupare faţă de bătrânii aflaţi în nevoie, iar expresia acestei preocupări poate fi cu uşurinţă descoperită în numeroasele aşezăminte şi cămine înfiinţate şi administrate de Biserică pentru persoanele vârstnice, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi care prezintă grave probleme de sănătate, în centrele sociale de tranzit şi adăposturile de noapte, în centrele de consiliere, cantine sociale şi aşezăminte social-medicale. Cu toate acestea, mulţi bătrâni aşteaptă, astăzi, să le întindem o mână de ajutor şi să le oferim preţuirea, dragostea şi ajutorul de care au mare nevoie."
 
PREAFERICITUL PĂRINTE PATRIARH DANIEL
 
    Parohia Nicolae Bălcescu manifestă o grijă deosebită față de persoanele în vârstă, aflate în centrele de îngrijire.
    De câte ori sunt solicitați preoții parohiei, părintele Rădulescu Gheorghe și părintele Ionică Ion, răspund promt, spovedin și împărtășind persoanele care solicită acest lucru, aflate în centrele din jurul parohiei. 
La catehezele ținute, un punct important îl ocupă sfatul, ca o pomenire, a unei persoane adormită întru Domnul, să se facă la un Centru pentru îngrijirea persoanelorîn vârstă. Astfel alimentee, pregătite la bucătăria centrului, costituind o masă pentru persoanele aflate acolo.
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 

icoana

SUSTINE CONSTRUIREA CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI!

banner catedrala a

DSC02813

logo colportajpresa patriarhiaradiotv